Начин на приготвяне
Пуснете фурната на слабо и застелете тавичка с 2 слоя кухненска хартия.
Измийте сладките картофи, обелете ги и ги настържете на едро в купа, овкусете със сол и пипер.
Половината от олиото загрейте в тиган с незалепващо покритие заедно с 1/2 от маслото.
Разделете на 2 половини картофите и от всяка оформяйте по 4 еднакви плоски рошави кюфтета с дебелина около 1 см.
Пържете първите 4 картофените кюфтета за около 5 минути от всяка страна или до хрупкав загар в мазнината, а останалите 4 - в другата мазнина.
Готовите кюфтета се отцеждат в тавата с кухненска хартия за 1-2 минути.
Забележка: Може да не правите картофите на отделни кюфтета, а да я изпържите наведнъж, като после разделите на 8 парчета. Често в тези кюфтета за по-силен вкус се добавят скълцан ситно бекон или шунка.