Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета по швейцарски

Картофени кюфтета по швейцарски

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Картофени кюфтета по швейцарски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Знаете поговорката - Точен като швейцарски часовник и вкусен като картофени кюфтета по швейцарски"

Необходими продукти

  • картофи - 600 г за предпочитане сладки
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете фурната на слабо и застелете тавичка с 2 слоя кухненска хартия.

Измийте сладките картофи, обелете ги и ги настържете на едро в купа, овкусете със сол и пипер.

Половината от олиото загрейте в тиган с незалепващо покритие заедно с 1/2 от маслото.

Разделете на 2 половини картофите и от всяка оформяйте по 4 еднакви плоски рошави кюфтета с дебелина около 1 см.

Пържете първите 4 картофените кюфтета за около 5 минути от всяка страна или до хрупкав загар в мазнината, а останалите 4 - в другата мазнина.

Готовите кюфтета се отцеждат в тавата с кухненска хартия за 1-2 минути.

Забележка: Може да не правите картофите на отделни кюфтета, а да я изпържите наведнъж, като после разделите на 8 парчета. Често в тези кюфтета за по-силен вкус се добавят скълцан ситно бекон или шунка.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: