Ezine.bg»Рецепти»Риба»Хапки»Панирани рибни хапки

Панирани рибни хапки

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Панирани рибни хапки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5
"Сега е моментът да опитате да хапвате повече рибка, а тези рибни хапки са една чудесна алтернатива"

Необходими продукти

  • риба - 1 кг филе
  • магданоз - няколко стръка
  • кашкавал - 150 - 200 г за паниране или някакъв вид твърдо сирене (Едамер напр.)
  • черен пипер
  • за панировката
  • яйца - 2 броя
  • бира - към 80 мл
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете рибното филе и леко го овкусете с подправки. Отгоре по дължина разпределете стръкчета магданоз и тънки резени кашкавал за паниране или някакъв вид твърдо сирене.

Важното е да не се разтича от горещината прекомерно много. Отгоре сложете още едно рибно филе и притиснете леко. Нарежете напречно на отделни хапки.

Така получените мини сандвичи внимателно нанижете на клечки за зъби или по-големи дървени шишчета, все едно правите тропоска, но само с едно пришиване.

Всяко шишче овалвайте последователно и обилно в брашно, в разбити яйца и накрая в галета. Пускайте панираните рибни хапки да се изпържат до златисто в сгорещената мазнина. Поднесете с гарнитура от зеленчуци и резен лимон.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: