Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Лучен сос Роберт

Лучен сос Роберт

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Лучен сос Роберт2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Изключително подходящ сос за печено свинско!"

Необходими продукти

  • лук - 2 глави
  • брашно - 2 равни с.л.
  • масло - 50 г
  • горчица - 1 пълна с.л.
  • дафинов лист - 1 бр. (малък)
  • черен пипер
  • бульон - 2 ч.ч. месен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и го запържете в сгорещеното масло. Прибавете брашното, разбъркайте и го запържете и него.

Постепенно разреждайте сместа с бульона. Овкусете соса с дафиновия лист, черен пипер и сол на вкус.

Варете на слаб огън до сгъстяване. Преди поднасянето махнете дафиновия лист, а сосът разбъркайте с горчицата.

Сосът е изключително подходящ за печено свинско.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: