Начин на приготвяне
Почистеното пиле добре посолете и поръсете с черен пипер отвътре и вън. Смесете кората и сока на лимона заедно с ябълковия сок, плодовата бира, мащерката, канелата, още малко сол и черен пипер и меда.
Добре разбъркайте получения сос и отново намажете пилето навсякъде обилно. В отвора пъхнете една цяла ябълка. Оставете да се маринова за 30 минути.
След това покрийте с фолио и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна за 30 минути. След това махнете фолиото, полейте с още от маринатата и добавете още 2-3 разполовени ябълки.
Доопечете пилето така, като на 2-3 пъти поливате с още от маринатата. Получава се много вкусно и различно на вкус пиле, с което може да изненадате гостите си.
Коментари