Шоколадова торта с малини

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър366127603
18/07/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 722
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предната вече започнете подготовката на крема, като загреете сметаната почти до кипване и разтопите в нея натрошения шоколад. Получената гладка смес оставете да изстине добре за 1 нощ, като първоначално я разбърквате често, докато добре се охлади.

За блатовете разбийте на пухкав крем жълтъците със захарта. Отделно разбийте белтъците на твърд сняг и внимателно с помощта на шпатула ги объркайте към жълтъците.

След това прибавете и объркайте също внимателно пресятото брашно и какаото. Сместа сипете в намаслена форма и изпечете в загряна до 180 градуса фурна. Вече охладения блат нарежете внимателно на 2 отделни.

В подходящ поднос сложете 1 блат, сиропирайте леко с малинов сок. 1/2 от крема разбийте с миксер до получаване на пухкава консистенция и намажете с нея блата. Наредете отгоре малините, след това втория блат и сиропирайте с останалия сок.

Леко разбийте пак втората половина крем и покрийте тортата с него. Направете украса от пресни малини и оставете Шоколадовата торта с малини на хладно за няколко часа преди да поднесете.

Рейтинг

5 4
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар