Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени мезета»Хрупкави пилешки крилца на фурна

Хрупкави пилешки крилца на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Хрупкави пилешки крилца на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Приберете олиото - най-хрупкавите пилешки крилца се правят на фурна, а не пържени"

Необходими продукти

  • пилешки крилца - 500 г
  • яйца - 2 броя
  • грис - 1 ч.ч. пшеничен
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени орехови ядки
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • черен пипер
  • къри - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените крилца леко посолете и ги поръсете с черен пипер.

Разбийте яйцата в купа, а в друга купа смесете гриса, смлените орехи с още малко сол, черен пипер, червен пипер и къри.

Всяко крилце потапяйте първо в яйцата, а след това в сухата смес. Подреждайте крилцата върху решетка, под която има тава, която да обира соса от крилата при печенето.

Сложете хрупкави пилешки крилца да се пекат в предварително загряна на 200 градуса фурна, като ги обърнете веднъж. Печенето от всяка страна отнема около 15 минути.

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: