Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Гъбен сос с бекон

Гъбен сос с бекон

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Гъбен сос с бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Не се притеснявайте за месото, този гъбен сос с бекон ще се погрижи за него вместо вас"

Необходими продукти

  • сос - 1 ч.ч. от печено
  • доматен сок - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 1/2 ч.ч. гъбен
  • бульон - 1/2 ч.ч. силен говежди
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • бекон - 100 г
  • гъби - 5 - 6 броя
  • масло - 15 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете виното и гъбения бульон в тенджерка и сложете да се варят, докато течността се изпари с 1/3 от обема си.

Добавете 1 ч.ч. сос, останал от печено месо, доматения сок, говеж­дия бульон и черен пипер.

Разбъркайте и оставете сосът да се вари на тих котлон за 10 минути.

Добавете ситно скълцания бекон, предварително запържен на сух тиган за кратко, както и скълцаните гъби, задушени в масло отделно.

Доварете гъбения сос с бекон за 5 минути и накрая овкусете със сол и по желание черен пипер.

Рейтинг

4.1
53
43
30
21
10
Дай твоята оценка: