Начин на приготвяне
Измийте и подсушете тиквичките. Нарежете ги по дължина на 2 половини, издълбайте ги като лодки, посолете и оставете за известно време да си пуснат излишната течност.
Загрейте вода в тенджера на котлона и бланширайте тиквичките за 4-5 минути, след което добре отцедете.
Накълцайте вътрешността на тиквичките. Загрейте малко олио в тава и запържете вътрешността заедно с накълцания чесън и чушка.
Щом омекнат, оставете да изстинат, като овкусите с малко сол и черен пипер.
Разбийте яйцата и ги разбъркайте с натрошеното сирене, запържените изстинали зеленчуци, скълцания копър. Ако сместа ви се получи рядка, може да сгъстите с 1 с.л. брашно.
Напълнете издълбаните тиквички, подредете ги в подмазнена тава и ги полейте с тънка струйка зехтин или олио.
Ако ви остане от плънката, може да разпределите между тиквичките. Долейте към 1 ч.ч. вода и пъхнете да се пекат в предварително загряна умерена фурна.
Поднесете пълнени тиквички с яйца и сирене леко охладени с млечен сос по желание.