Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички с яйца и сирене

Пълнени тиквички с яйца и сирене

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Пълнени тиквички с яйца и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • тиквички - 3 броя
  • яйца - 3 броя
  • сирене - 200 г
  • чушки - 1 зелена
  • чесън - 2 стръка пресен
  • копър - 4 стръка
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - при нужда
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете тиквичките. Нарежете ги по дължина на 2 половини, издълбайте ги като лодки, посолете и оставете за известно време да си пуснат излишната течност.

Загрейте вода в тенджера на котлона и бланширайте тиквичките за 4-5 минути, след което добре отцедете.

Накълцайте вътрешността на тиквичките. Загрейте малко олио в тава и запържете вътрешността заедно с накълцания чесън и чушка.

Щом омекнат, оставете да изстинат, като овкусите с малко сол и черен пипер.

Разбийте яйцата и ги разбъркайте с натрошеното сирене, запържените изстинали зеленчуци, скълцания копър. Ако сместа ви се получи рядка, може да сгъстите с 1 с.л. брашно.

Напълнете издълбаните тиквички, подредете ги в подмазнена тава и ги полейте с тънка струйка зехтин или олио.

Ако ви остане от плънката, може да разпределите между тиквичките. Долейте към 1 ч.ч. вода и пъхнете да се пекат в предварително загряна умерена фурна.

Поднесете пълнени тиквички с яйца и сирене леко охладени с млечен сос по желание.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: