Пълнени тиквички с яйца и сирене

фифи
фифи
Новак
09/07/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 568
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете тиквичките. Нарежете ги по дължина на 2 половини, издълбайте ги като лодки, посолете и оставете за известно време да си пуснат излишната течност.

Загрейте вода в тенджера на котлона и бланширайте тиквичките за 4-5 минути, след което добре отцедете.

Накълцайте вътрешността на тиквичките. Загрейте малко олио в тава и запържете вътрешността заедно с накълцания чесън и чушка.

Щом омекнат, оставете да изстинат, като овкусите с малко сол и черен пипер.

Разбийте яйцата и ги разбъркайте с натрошеното сирене, запържените изстинали зеленчуци, скълцания копър. Ако сместа ви се получи рядка, може да сгъстите с 1 с.л. брашно.

Напълнете издълбаните тиквички, подредете ги в подмазнена тава и ги полейте с тънка струйка зехтин или олио.

Ако ви остане от плънката, може да разпределите между тиквичките. Долейте към 1 ч.ч. вода и пъхнете да се пекат в предварително загряна умерена фурна.

Поднесете пълнени тиквички с яйца и сирене леко охладени с млечен сос по желание.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар