Обикновени курабийки

РайнаРайнаНовак
20/12/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции40-50 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 711
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, като отделим един жълтък. По малко добавяме мазнината, а след това и киселото мляко.

Към пресятото брашно се прибавян двата вида сода. Замесваме не много твърдо тесто. От него оформяме топки с желана от нас големина.

Нареждаме ги в тава, намазана с мазнина. Намазваме ги отгоре с отделеният в началото жълтък. Лепят се с ядки или захар. Печем в умерена фурна.

Поднасят се след като са престояли няколко часа.

Рейтинг

5 5
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Бистра
Бистра
28.09.2013 12:13
Така, като чета ми приличат на"войнишките курабийки" или "бабините курабийки" - или греша?
1
0