Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Доматен сос»Провансалски сос

Провансалски сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Провансалски сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • домати - 1 кг добре узрели
  • босилек - 1/2 връзка
  • пресен лук - 4 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • целина - 2 стръка
  • зехтин - 6 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистения лук на ситно. Обелете доматите, след което ги настържете. Нарежете босилека и целината на ситно.

Чесъна пресовайте. Загрейте зехтин и пуснете в него чесъна, лука и целината. Пържете докато видите, че леко поомекват.

Прибавете настърганите домати и босилека, овкусете със сол и черен пипер на вкус. Гответе докато сосът се сгъсти, като от време на време разбърквате.

Прецедете соса и го върнете на огъня да кипне втори път, отстранете веднага след това.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: