Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за риба»Сос за риба по провансалски

Сос за риба по провансалски

Сос за риба по провансалски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • домати - 1 кг
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • маслини - 5 бр. зелени, без костилки
  • маслини - 5 бр. черни, без костилки
  • брашно - 100 г
  • доматено пюре - 100 г
  • вино - 500 мл бяло
  • олио - 100 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • индийско орехче - на вкус, настъргано
  • целина - 1 щипка, суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в олиото нарязаните на дребно домати, лук и чесън и добавете брашното, накълцаните маслини и чаша вода.

Прибавете дафиновия лист, индийското орехче и целината, сипете доматеното пюре и виното и разбъркайте добре.

Добавете ситно нарязаните чушки и варете, като бъркате непрекъснато, докато сместа се сгъсти.

Свалете соса от огъня и го охладете отново с бъркане.

Това е сос за печено месо, риба на фурна, печена наденица и др.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: