Баница с месо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
28/06/2009
"Не може да отречете, че баницата с месо има изтънчен чар, неподвластен на времето и просто не може да ѝ устоите "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 647
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет
  • телешко месо - 500 г
  • олио - 10 гр.
  • лук - 20 гр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мазнината се кипва и в нея се слагат нарязаният на дребно лук. След като се поизпържи, се прибавя месото, което е предварително смляно. Накрая се слагат солта и смления черен пипер.

Плънката се поръсва тук - там между корите, след като е изстинала. За да добие баницата хубав вид и лъскавина, отгоре се поръсва с вода и мазнина.

Пече се в умерена фурна.

След като се опече, баницата се слага веднага на студено, защото ще спадне.

Докато се поднесе се държи покрита с кърпа без да се ръси с вода.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар