Шоколадови топки

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
622
10
1k
22/06/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 699
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете в съд на водна баня натрошения шоколад с маслото. Снемете от котлона и разбъркайте със захарта до разтопяването й. Щом сместа леко се охлади, добавете при непрекъснато разбиване яйцата. Разбивайте с миксер на ниска степен или с телена бъркалка. Отделно смесете брашното, какаото, солта, ванилията и бакпулвера.

Добавете на няколко пъти брашнената смес към шоколадовата при непрекъснато разбъркване. Покрийте купата и оставете в хладилника за 1 час, за да се стегне.

След това оформете от сместа топчета с големината на орех, овалвайте ги в пудра захар, смесена по желание с малко какао и ги подреждайте в тава, застлана с хартия за печене.

Сложете шоколадовите топки да се пекат в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 15 минути. Трябва да останат леко мекички, когато ги натиснете с пръст. Поднесете шоколадовите топки изстинали.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар