Начин на приготвяне
Настържете шоколада на ренде и го разтопете на водна баня или в микровълнова. Отделете белтъците от жълтъците и разбийте жълтъците с мекото масло на гладък и пухкав крема. Внимателно го объркайте с охладения шоколад и смлените орехи.
Разбийте белтъците на твърд сняг и внимателно разбъркайте сместа с тях. Сипете сместа за блатовете в подходяща застлана с хартия за печене форма. Сложете да се пече в загряна на 180 градуса фурна за малко повече от 1 час.
Накрая проверете готовността с клечка за зъби. Изпеченият блат се оставя напълно да се охлади и се разрязва внимателно на 2 отделни.
Сладкото от горски плодове по избор се загрява леко, колкото да се втечни и с него се слепват блатовете. Отгоре отново се маже с малко сладко и се полива с глазурата.
За нея разтопете натрошения шоколад с 3 с.л. течна сметана и 1 пълна с.л. масло. Разстелете равномерно върху тортата и я сложете в хладилник за няколко часа. Тази лесна шоколадова торта е уникално вкусно шоколадово изкушение и една от моите любими.
Коментари