Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в тиган. Обелете лука и го нарежете на ситно, запържете за 5 минути. Измийте патладжана и го нарежете на кубчета.
Добавете към лука и пържете 10-тина минути, като разбърквате често. Отцедете и нарежете краставичките и сушените домати, сипете ги при патладжана.
Счукайте скилидките чесън и също ги добавете. Нарежете листенцата на мащерката и магданоза, една част от магданоза оставете за украса, а останалите зелени подправки сложете в тигана заедно с каперсите, горчицата и оцета. Задушете за 5 минути, като отново разбърквате.
Междувременно нарежете франзелата и препечете филийките. Овкусете пастета с черен пипер и сол, пасирайте и намажете филийките. Поръсете с магданоз и сервирайте.