Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Запечени яйца с раци

Запечени яйца с раци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Запечени яйца с раци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • месо от раци - 180 г от консерва
  • яйца - 4 бр. големи
  • бренди - 4 ч.л.
  • масло - за намазване
  • черен пипер
  • магданоз - за украса
  • кайенски пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Леко намажете 4 формички за печене с масло. Разпределете месото от раци на дъното на всяка формичка и поръсете с по 1 ч.л. лъжичка бренди.

Счупете по едно яйце във всяка форма. Поръсете със сол и пипер и добавете по 1 лъжица сметана около жълтъците на яйцата.

Поръсете леко с кайенски пипер. Поставете формата в тава и печете около 10-15 минути или докато белтъците се стегнат, но жълтъците си останал рохки.

Сервирайте яйцата горещи във формите, като го поръсите с магданоз. Чудесна се съчетават с препечени филийки с масло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: