Начин на приготвяне
Измийте копъра, подсушете го и отделете листата от дръжките. Почистете картофките и ги сипете в дълбока тенджерка с малко сол и дръжките на копъра.
Залейте с вряла вода и сложете да заврят, варете около 20-тина минути. Междувременно загрейте грила на висока температура. Счукайте зрънцата пипер.
Намажете скарата на грила с мазнина, подредете филетата с кожата надолу и поръсете със счукания пипер.
Печете 5 минути, след това ги обърнете и намалете температурата, гответе още 5 минути. Обърнете пак рибата и печете 2 минути.
Смесете киселото мляко с майонезата в купа. Накълцайте каперсите и листата на копъра, добавете към сместа. Лимона нарежете на резени.
Щом рибката е готова я овкусете с малко сол. Отцедете картофите и поднесете рибата с пресните картофки, соса с майонеза и резени лимон.