Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия с майонеза и копър

Скумрия с майонеза и копър

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Скумрия с майонеза и копър2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • скумрия - 4 филета (всяко по 175 г)
  • копър - 1 малка връзка
  • картофи - 700 г пресни
  • каперси - около 25 г
  • пипер - 1 ч.л. смес от различни видове пипер на зърна
  • майонеза - 4 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • мазнина - за намазване
  • лимони - 1 бр. за украса
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте копъра, подсушете го и отделете листата от дръжките. Почистете картофките и ги сипете в дълбока тенджерка с малко сол и дръжките на копъра.

Залейте с вряла вода и сложете да заврят, варете около 20-тина минути. Междувременно загрейте грила на висока температура. Счукайте зрънцата пипер.

Намажете скарата на грила с мазнина, подредете филетата с кожата надолу и поръсете със счукания пипер.

Печете 5 минути, след това ги обърнете и намалете температурата, гответе още 5 минути. Обърнете пак рибата и печете 2 минути.

Смесете киселото мляко с майонезата в купа. Накълцайте каперсите и листата на копъра, добавете към сместа. Лимона нарежете на резени.

Щом рибката е готова я овкусете с малко сол. Отцедете картофите и поднесете рибата с пресните картофки, соса с майонеза и резени лимон.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: