Начин на приготвяне
Нарежете калакана на малки парченца, а костите, главата му заедно със целината, лука, моркова и резенето сварете на бульон, който подправяте с босилека и го прецеждате, след като е готов.
Парчетата калкан изпържете в сгорещено умерено олио, докато добият жълтеникав цвят. Налейте част от мазнината, овкусете с черен пипер, счукан чесън, скълцан магданоз и преди това нарязаните и изпържени домати. Задушете до омекване. Всичко задушете с половин литър от рибния бульон, като посолите на вкус.
Попарете ориза и го изплакнете под студена вода. Залейте го с половин литър от рибния бульон. Отново овкусете със сол и задушете до готовност на ориза.
При поднасяне сложете в средата на чиния ориза, а наоколо сложете от рибата с доматите.
Да ви е вкусно!