Начин на приготвяне
Разбийте сметаната в голяма купа, докато стане на сняг. Разбийте отделно жълтъци, захарта и маскарпонето, докато се получи хомогенна смес.
Добавете я и я объркайте внимателно към сметаната заедно с есенцията. Накрая объркайте внимателно и с разбитите на сняг белтъци.
Съвсем леко намаслете голяма овална купа и я посипете равномерно със смлени бисквити. Отгоре сипете сладоледената смес и загладете.
Отделно смелете 150-200 г бисквити и ги разбъркайте с кокоса. Върху крема внимателно се разпределя тази ронлива смес и леко се притиска.
Така приготвената домашна сладоледена торта се слага за 4 часа в камерата. След това се вади и се обръща върху поднос.
Коментари