Парен чесън

А. Борисова
А. Борисова
Новак
31/05/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 045
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чесън - 75 глави
  • за маринатата
  • оцет - 3 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата ви е нужен млечен, тъкмо образувал скилидки чесън. Измийте ги и ги сложете в торба от тензух.

Потопете ги във вряща вода няколко пъти, за да омекнат малко.

След това започнете да ги редите в бурканите. Предварително кипнете маринатата в съд на котлона - смесете оцета, водата, захарта, олиото и солта.

След като маринатата изстине, залейте подредения чесън в бурканите.

Затворете бурканите с капачки и ги оставете на хладно място без да стерилизирате.

Поднесете парения чесън като всяка друга туршия или като гарнитура на меса.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар