Парен чесън

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
784
10
1k
31/05/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 170
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чесън - 75 глави
  • за маринатата
  • оцет - 3 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата ви е нужен млечен, тъкмо образувал скилидки чесън. Измийте ги и ги сложете в торба от тензух.

Потопете ги във вряща вода няколко пъти, за да омекнат малко.

След това започнете да ги редите в бурканите. Предварително кипнете маринатата в съд на котлона - смесете оцета, водата, захарта, олиото и солта.

След като маринатата изстине, залейте подредения чесън в бурканите.

Затворете бурканите с капачки и ги оставете на хладно място без да стерилизирате.

Поднесете парения чесън като всяка друга туршия или като гарнитура на меса.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар