Пържоли със спанак

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
30/05/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 468
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 5 - 6 готови пържоли, по - дебели, може и свински
  • олио - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • карамфил - 2 зърна счукани
  • бахар - 3 счукани зърна
  • соев сос - 50 - 60 мл
  • вино - 150 мл
  • спанак - 500 г
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките пържоли леко се начукват и хубаво се поръсват със сол и прясно смлян черен пипер. Може да използвате и свински пържоли.

Соевият сос се разбърква с 60 мл олио и счуканите бахар и карамфил.

С тази смес се намазват равномерно пържолите, а ако остане - се излива върху месото, подредено в тава.

Тавата се покрива и месото се оставя да престои 2 часа на хладно.

След това в тавата се долива виното, покрива се с фолио и ястието се пече за 1:30 мин. в загряна на 200 градуса фурна.

Към края на печенето, почистеният и накълцан спанак се попарва за 1 минута в кипяща вода.

Отцежда се добре и се разбърква с маслото, сол и черен пипер на вкус. Поднася се агнешка пържола с гарнитура от спанак.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар