Пилешки гърди със сметана

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
31
2k
27/03/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 916
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 броя пилешки гърди
  • пастет - 100 г твърд
  • масло - 40 г
  • гъби - 200 г
  • бренди - 3 с.л. или коняк
  • сол
  • черен пипер
  • къри - 1/3 ч.л.
  • индийско орехче - 1/3 ч.л.
  • сметана - 5 с.л
* мерки и количества
Руладини

Начин на приготвяне

Овкусете пилешките гърди със сол и останалите подправки и оставете да се овкусят за половин час. Нарежете пастета на парченца с дебелина около 8 мм.

Ако пилешките гърди са дебелички, направете разрез по средата и пъхнете по парче вкусен пастет в получения джоб. Ако гърдите са тънки - просто увийте във всяко пилешко парче пастет и закрепете в двата случая с клечки за зъби.

Така приготвените пилешки руладини или джобове запържете леко в разтопеното масло. След това ги подредете в йенска тенджера.

В същия съд запържете гъбите и добавете брендито и подправки на вкус. Сипете сместа върху пилешкото, сложете капака и пухнете да се пече в загряна фурна за около 40 минути.

В съда от пърженето долейте сметаната и щом поври малко, снемете от котлона. На 25-тата минута от печене залейте пилешките гърди със сметана в йенския съд и доопечете.

Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
11.99 лв.
Виж ››

Дребните удобства са тези, които превръщат ежедневното готвене в истинско удоволствие, затова не пропускайте да се сдобиете с този практичен комплект кухненска ножица с дъска

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар