Солени кифлички

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Солени кифлички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
25

Необходими продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч. по - рядко
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1/2 кубче жива
  • брашно - 3 ч.ч.
  • за плънката
  • кашкавал
  • шунка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете киселото мляко и олиото и ги загрейте леко, но не прекалено. Добавете към тях захарта и солта и предварително разтворената в малко топличка вода с щипка захар мая. Добавете брашното и замесете еластично тесто за кифлички. Оставете го да втаса на топло.

От него се късат еднакви топки, които се разточват, нарязват на равнобедрени триъгълници. В основата на всеки се поставя по тънко парченце кашкавал и шунка и се завива на кифличка.

Подреждайте домашните солени кифлички в подмазнена тава и ги оставете пак да втасат за известно време.

Намажете солените кифлички с разбит жълтък с малко олио и сложете да се пекат в предварително загряна на 200 градуса за 15-20 минути.

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: