Солени кифлички

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
551
10
1k
23/12/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 116
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете киселото мляко и олиото и ги загрейте леко, но не прекалено. Добавете към тях захарта и солта и предварително разтворената в малко топличка вода с щипка захар мая. Добавете брашното и замесете еластично тесто за кифлички. Оставете го да втаса на топло.

От него се късат еднакви топки, които се разточват, нарязват на равнобедрени триъгълници. В основата на всеки се поставя по тънко парченце кашкавал и шунка и се завива на кифличка.

Подреждайте домашните солени кифлички в подмазнена тава и ги оставете пак да втасат за известно време.

Намажете солените кифлички с разбит жълтък с малко олио и сложете да се пекат в предварително загряна на 200 градуса за 15-20 минути.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар