Чили хлебчета

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Чили хлебчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Струва ни се, че шкембето току що си намери нови най-добри приятели в лицето на тези чили хлебчета"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • вода - 250 мл
  • мая - 30 г
  • сол - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л. пълна
  • риган - 1 с.л. равна
  • лук - 2 с.л. настърган и отцеден от сока
  • червен пипер - 1 с.л. стрита люта чушка, сушена
  • семена - 2 с.л. пълни смес (овесени и пшенични трици, овесени ядки, слънчогледово семе..)
  • брашно - 6 ч.ч. + още малко за доомесването
  • олио - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладкото прясно мляко заедно с щипка захар. Добавете втасалата мая към пресятото брашно заедно с всички останали съставки и замесете гладко и меко тесто.

Оставете го да втаса до удвояване на обема. От тестото за хляб късайте парчета, оформяйте ги на дълги фитили и ги завивайте на възелче.

По желание оформете хлебчетата на обикновени топки или по друг начин. Подреждайте чили хлебчетата в тава с хартия за печене и отново оставете да втасат.

Намажете хлебчетата с попдравки отгоре с разбит жълтък смесен с 1-2 щипки червен пипер и сложете да с е изпекат в умерено загряна фурна до готовност.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: