Чеснов хляб

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Чеснов хляб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вкусно и лесно, няма да пропуснем да кажем, че е и много ароматно"

Необходими продукти

  • чабата - 1 бр.
  • масло - 120 г меко
  • чесън - 2 счукани скилидки
  • пармезан - прясно настърган
  • копър - 1/4 ч.л. сух
  • риган - 1/4 ч.л. сух
  • магданоз - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чабатата на филийки с дебелина около 2.5 см, но не ги разрязвайте до край. Смесете магданоза, ригана, маслото, чесъна и копъра.

С тази смес намажете двете страни на всяка филийка хляб. Съберете хляба в първоначалната му форма и го сложете върху голямо парче от алуминиево фолио.

Притиснете фолиото плътно около хляба и го завийте в краищата, за да прилепне плътно към чабатата, но все пак оставете горната страна отворена.

Поръсете хляба с пармезана и още сух магданоз. Загрейте предварително скарата, сложете хляба и печете между 30 минути и час.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: