Скумрия с чесън и магданоз

фифи
фифи
Новак
11/05/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 312
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 броя
  • чесън - 2 глави
  • магданоз - 1/2 връзка
  • оцет - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - от 1 лимона
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумриите се почистват добре, разполовяват се и се овкусяват със сол и черен пипер. Изпичат се равномерно върху намазнен грил тиган и се слагат в голяма затоплена чиния. Поливат се с лимонов сок.

Почистеният чесън се нарязва на тънки филийки и се запичат за кратко в тигана след рибата. Снемат се от котлона да се поохладят и се долива оцета.

С така получения сос се залива рибата и се поръсва с нарязания на ситно магданоз. Чинията се похлупва, за да се запари, омекне и овкуси скумрията.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар