Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия с чесън и магданоз

Скумрия с чесън и магданоз

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Скумрия с чесън и магданоз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • скумрия - 2 броя
  • чесън - 2 глави
  • магданоз - 1/2 връзка
  • оцет - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - от 1 лимона
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумриите се почистват добре, разполовяват се и се овкусяват със сол и черен пипер. Изпичат се равномерно върху намазнен грил тиган и се слагат в голяма затоплена чиния. Поливат се с лимонов сок.

Почистеният чесън се нарязва на тънки филийки и се запичат за кратко в тигана след рибата на грил тиган. Снемат се от котлона да се поохладят и се долива оцета.

С така получения сос се залива скумрията на грил тиган и се поръсва с нарязания на ситно магданоз. Чинията се похлупва, за да се запари, омекне и овкуси скумрията с чесън и магданоз.

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка: