Бутерки с плънка от гъби

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753324
04/05/2012
"С готово бутер тесто е лесно - раз-два и вкусните бутерки с плънка от гъби са на трапезата ви буквално за минути "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 992
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете ситно праза и гъбите.

Загрейте в тиган на котлона няколко с.л. мазнина и запържете първо праза, а после добавете скълцания чесън и гъбите, разбъркайте добре и добавете мащерката и балсамовият оцет.

Оставете да се задушат до пълна готовност и водата им да изври. След това снемете от котлона, оставете да се охлади и разбъркайте с настъргания кашкавал.

Листата бутер тесто разрежете на квадрати или правоъгълници. Във всеки разпределете по дължина от плънката и загънете, като притиснете леко краищата.

По повърхността на всички готови бутерки с плънка от гъби направете леки успоредни разрези с нож.

Намажете ги с разбито яйце с малко мазнина и пъхнете да се изпекат в умерено загряна фурна.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар