Великденска салата с фаршировани яйца и рози от репички

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
288
274
5
784
16/04/2017
"Първо се чукате с яйцата, а след това приготвяте салата ... и да ви е сладко "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо726
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • масло - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • зелени салати - 3 бр.
  • за розите от репички
  • репички - 2 връзки
  • оцет
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата твърдо. Разрежете ги на половинки, извадете жълтъците.

Разбийте маслото на пяна, овкусете с подправки и добавете жълтъците. С така приготвената смес напълнете половинките белтъци.

Зелената салата почистете, нарежете ситно или накъсайте. Овкусете я със сол, оцет и олио и разпределете в чинии. Отгоре аранжирайте с фаршированите яйца.

За розите от репички, първо ги измийте и след това внимателно нарежете всяка на листенца, които трябва да останат прикрепени към самата репичка. Пуснете ги в съд с вода и изчакайте да цъфнат.

Извадете ги от водата и ги отцедете, овкусете ги с малко подправки, сол и оцет и направете с тях украса на зелената салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар