Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гулаш»Свински гулаш по сегедински

Свински гулаш по сегедински

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Свински гулаш по сегедински2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • свинско месо - 150 гр.
  • мас - 15 гр.
  • лук - 10 гр.
  • кисело зеле - 250 гр.
  • сметана - 35 гр.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото без кости се реже на малки парчета и се пържи в половината от маста.

В отделен съд се задушава, лукът, нарязан на дребно, към който се прибавя зелето, нарязано на тънко и дълго.

Когато омекне, нарежда се ред месо, ред зеле, поръсени с черен пипер и се залива с малко топла вода. Между зелето се ръси червен пипер.

Вари се на тих огън.

Няколко минути, преди да се снеме от огъня се залива с разбита сметана.

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: