Ароматна пържена пъстърва

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
790
10
1k
27/12/2019
"Пържена пъстърва с пармезан, кой каза, че е зает и няма да дойде за обяд?"
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 573
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пъстърва - 2 броя, филетирани
  • зехтин
  • масло
  • розмарин - 1 клонче пресен
  • подправки - 1 ч.л. за риба
  • царевично брашно
  • оризово брашно
  • галета
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол - 1 щипка
  • пармезан - 50 - 60 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата пъстърва натъркайте с подправка за риба.

Смесете по 1 лъжица цаевично, оризово брашно, галета и черен пипер, червен пипер, сол и настърган пармезан. Разбъркайте сместа и оваляйте добре филетата пъстърва в нея.

Загрейте маслото и зехтина заедно с клончето розмарин в тиган.

Слагайте рибните филета да се пържат първо от страната с кожата и после ги обръщайте.

Пържат се около 2 минути от всяка страна. Поднесете с дебел резен лимон пържената пъстърва.

Всякакви сезонни салати са също здравословна гарнитура за тази вкусна пържена риба.

Опитайте и вие Ароматна пържена пъстърва!

Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
38.00 лв.
Виж ››

С голям диаметър и удобна дръжка - този тиган е отличен избор за онези, които готвят за своето семейство

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар