Ароматна пържена пъстърва

27/04/2012
Валена
отВаленаНовак
"Пържена пъстърва с пармезан, кой каза, че е зает и няма да дойде за обяд?"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 310
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • пъстърва - 2 броя, филетирани
  • зехтин
  • масло
  • розмарин - 1 клонче пресен
  • подправки - 1 ч.л. за риба
  • царевично брашно
  • оризово брашно
  • галета
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол - 1 щипка
  • пармезан - 50 - 60 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата пъстърва натъркайте с подправка за риба.

Смесете по 1 лъжица цаевично-, оризово брашно, галета и черен пипер, червен пипер, сол и настърган пармезан. Разбъркайте сместа и оваляйте добре филетата пъстърва в нея.

Загрейте маслото и зехтина заедно с клончето розмарин в тиган.

Слагайте рибните филета да се пържат първо от страната с кожата и после ги обръщайте.

Пържат се около 2 минути от всяка страна. Поднесете с дебел резен лимон.

[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар