Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги сварете в леко подсолена вода до полуготовност, но внимавайте да останат цели. Извадете и ги охладете, след това леко ги издълбайте от едната страна.
Нарежете лука на ситно и го задушете в половината от олиото. Сипете размитото във вода доматено пюре и дафиновия лист, овкусете със сол и черен пипер.
Задушавайте сместа 10-тина минути на тих огън, махнете от котлона и добавете пресования чесън и наситнения магданоз. Махнете дафиновия лист.
Разбъркайте добре сместа и напълнете с нея картофките. Намаслете тавичка, сипете 1 ч.ч. вода в нея и наредете картофите.
Напръскайте картофките с останалото олио и запечете до готовност в умерена загрята фурна. По желание може да сложите малко кашкавал и да допечете.