Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с овесени ядки

Гъбена супа с овесени ядки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Гъбена супа с овесени ядки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Постна, веган и... изумително вкусна! Още една страхотна супа за колекцията ви"

Необходими продукти

  • гъби - 500 г пресни
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 стрък
  • доматен сок - 300 мл
  • овесени ядки - 1/2 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в тенджера 5-6 чаши вода, добавете щипка сол и сложете на котлона да заври с дафиновия лист. След няколко минути добавете настърганите моркови.

През няколко минути добавяйте гъбите, целината и лука. Щом зеленчуците поомекнат, махнете дафиновия лист.

Добавете доматения сок и ситно нарязания чесън. В края на варенето на супата добавете овесените ядки, овкусете със сол и черен пипер, добавете мащерката и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: