Начин на приготвяне
Загрейте грила на висока степен. Измийте тиквичките, чушките и резенето, подсушете ги добре. Нарежете чушките по дължина на 8 парченца и махнете дръжките и семената. Тиквичките нарежете на филийки по диагонал.
Резенето се наситнява на тънки резени. Лука нарежете на шайби. Наредете един пласт от зеленчуците на грила, намажете ги със зехтин и запечете само от едната страна - трябва да покафенеят, но и да останат хрупкави.
Обелете и разполовете скилидките чесън, домата разрежете на 2. Нарежете хляба на четвъртини и го запечете и от двете страни.
Втрийте чесъна и домата в хляба, а отгоре подредете изпечените зеленчуци. Поръсете с останалия зехтин, овкусете със сол и черен пипер. Украсете с босилека и сервирайте.