Печено свинско по португалски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
34
2k
22/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 248
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набодете цялото парче свинско от бут с вилица на много места и го посолете. Смесете виното с всички подправки и полейте върху месото. Оставете да се маринова за 1 час.

В намазнена тава нарежете по-дребно лук, облените домати, ябълки и пащърнака. Отгоре сложете свинското и полейте с маринатата.

Залейте със 150 мл зехтин и сложете да се пече в умерена фурна за 2 и 1/2 часа свинското с ябълки, като го обръщате от време на време.

Друг вариант е да покриете тавата с фолио и накрая само да запечете за няколко минути.

Става много вкусен печен свински бут, а като гарнитура се ползват приготвените ароматни печени зеленчуци.

Опитайте и вие печено свинско по португалски!

Кухненски термометър за месо-33%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кухненски термометър за месо
15.00 лв.
10.00 лв.
Виж ››

Майсторите по приготвянето на идеално изпеченото месо разполагат с термометър за месо. Вземете вашия кухненски термометър за месо, за да сервирате най-вкусните месни ястия.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар