Палачинкова лазаня

19/04/2012
"Тази рецепта е две в едно - хем палачинки, хем лазаня Вкусът е определено превъзходен - прекрасна идея за вечеря с чаша вино"
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо68 031
  • Преглеждания за месеца1791
  • Преглеждания за седмицата921
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • палачинки - около 10 броя готови, по - големи
  • за соса
  • колбас - 250 г по избор
  • гъби - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • домати - 3 броя или 200 г доматено пюре
  • магданоз - 5 стръка
  • лук - глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • босилек - 1 ч.л. сушен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • майорана - щипка смлян
  • черен пипер - щипка смлян
  • кимион - щипка смлян
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко мазнина в съд на котлона и задушете накълцания лук, а после чесън и нарязаните колбаси.

Щом се запържи, добавете ситно нарязаните гъби. Щом и те омекнат, добавете доматите заедно с малко вода. Оставете сосът да къкри на бавен огън около 15 минути, като овкусите с всички подправки.

В намазнена тава сложете палачинка или 2 по желание, поръсете с настърган кашкавал, соса и редувайте така до изчерпване на количествата.

Завършете с палачинки и обилно поръсено с кашкавал. Сложете Палачинковата лазаня да се пече в умерено загряна фурна за около 20-25 минути.

Рейтинг

5 15
4 7
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
kurado
kurado
28.09.2013 15:23
Перфектно! Действително палачинката може да бъде подходящ заместител на кората от лазаня. Приятно хапване на хората който вече са я приготвили ! Аз ще си я сготвя скоро...
0
0
Петя Русева
Петя Русева
15.09.2013 13:27
Много вкусен и питателен продукт - "Палачинкова лазаня",сравнително бърз за приготвяне.Оригинално ястие,както за домашна консумация,така и за гости!Отлично кулинарно решенние!!!!1
0
2
Шона
Шона
28.07.2013 21:55
Аз вместо колбас слагам - пилешка кайма, а за по добра спойка между палачинките може и да се сложи от специалният кашкавал за спагети и макарони. Всичко направено в домашни условия без полуфабрикати става много вкусно. Всеки има различен вкус пробвайте ще ви хареса.
1
1