Царевичен кекс

18/04/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 044
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • захар - 4 - 5 с.л. с връх
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • ванилия - 1 прахче
  • лимони - настъргана лимонова кора
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте до гладък крем яйцата със захарта. Разтворете содата в киселото мляко и разбъркайте.

При непрекъснато бъркане добавете шупналото мляко към яйцата и по малко от брашното и мазнината.

Добре разбийте и накрая сипете ванилията и лимоновата кора.

Сипете сместа в подмазнена и леко набрашнена тава или кексова форма.

Сложете царевичния кекс да се пече в загряна на 160-180 градуса фурна до готовност.

По желание поръсете изпечения сладкиш с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Снежанка Крумова
Снежанка Крумова
20.05.2013 16:30
Пече се в момента.Да видим.Може и да стане...Аз бих го нарекла "сладък качамак„ а как ви се струва?
0
0