Сотирани пилешки сърца

IlariaIlaria
Новак
578
250
33
732
30/03/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 462
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • карантия - 500 г пилешки сърца
  • соев сос - 100мл
  • мед - 1 ч.л.
  • балсамов оцет - 1ч.л.
  • риган - сух, на вкус
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лимони - сока на 1/2 лимон
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете соевия сос, балсамовия оцет, меда, ригана, малко сол и черен пипер и накиснете предварително почистените пилешки сърца за 2 часа.

Загрейте олио в тиган и сотирайте отцедените от маринатата сърца. Щом се позапържат, долейте маринатата, сложете капак и задушавайте за 20-30 минути, като разбърквате на няколко пъти.

Щом течността изври и сърчицата останат само на мазнина, добавете червения пипер и разбъркайте за 30 секунди.

Прехвърлете сотираните пилешки сърца в чиния и полейте с лимонови сок. Поднесете с резен лимон и стрък магданоз. По желание може да поръсите и с накълцан пресен лук.

Подложна чиния с брокатен ефект ф33
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Подложна чиния с брокатен ефект ф33
8.49 лв.
Виж ››

Придайте стил и елегантност на трапезата с красива подложна чиния, върху която ще сервирате своите специалитети. Страхотно качество и дизайн. Може да избирате между 4 цвята. Подложната чиния с брокат ще спечели сърцето на всяко кухненско шкафче на мига - и вашето, разбира се.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар