Супа Крифараки с пиле

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Супа Крифараки с пиле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-8

Необходими продукти

  • лук - 2 глави кромид
  • бекон - 100 г
  • крифараки - 500 г или орзо
  • пилешко месо - 300 г гърди
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • вода - 1, 5 - 2 л
  • дафинов лист - 1 брой
  • риган - 1 - 2 ч.л. сух
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на по-едри парчета и ги сложете да се варят във водата до полуготовност.

Успоредно с това запържете в друга голяма тенджера в малко мазнина накълцания бекон, добавете лука и чесъна и задушете до омекване.

Долейте пилешкия бульон и добавете крифаракито. Оставете да ври за 3 минути и добавете доматеното пюре, пилешкото, както и всички подправки.

Щом крифаракито е напълно сварено, снемете супата от котлона и поднесете топла.

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка: