Яхния от калмари

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
288
270
5
784
23/03/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 624
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистете всички морски дарове и нарежете на кръгчета калмарите. Загрейте една част от зехтина и буквално за 30 секунди запържете калмарите и скаридите.

Извадете ги и долейте останалия зехтин. Сложете да се запържи накълцания лук, чесън и нарязаните чушки. Щом омекнат, добавете скълцаната люта чушка по желание и морските дарове.

Разтворете предварително доматеното пюре във виното и долейте след калмарите. Разбъркайте добре и оставете да поври за около 5-10 минути. Накрая овкусете със сол, черен и червен пипер и добре разбъркайте.

Снемете от котлона и поръсете на прясно накълцан магданоз. Ако искате повече сос, добавете 1 ч.ч. гореща вода, а накрая може да сгъстите соса с лъжичка размито в малко вода нишесте.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар