ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов Крем»Крем Шоколад, Ванилия и Мока

Крем Шоколад, Ванилия и Мока

EfrosiaEfrosia
Джедай
5071k112k
Крем Шоколад, Ванилия и Мока
21/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • захар - към 300 г
  • нишесте - 6 с.л. царевично
  • прясно мляко - около 900 мл
  • яйца - 3 жълтъка
  • масло - 6 с.л.
  • кафе - 1 с.л.разтворимо
  • ванилия - 2 ч.л. есенция
  • какао - 2 с.л. на прах
  • шоколад - 100 г бял и 100 г натурален
  • сметана - разбита за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в тенджерка 100 г захар с 2 с.л. царевично нишесте. Постепенно добавете 300 мл прясно мляко и разбъркайте до разтваряне на нишестето. Сложете съда на умерен котлон и при непрекъснато бъркане добавете 1 жълтък. Бъркайте енергично за 1 минута след сгъстяване на крема. Снемете от огъня и разбъркайте с 2 с.л. масло и кафето. Покрийте крема Мока с фолио и оставете настрана.

За крема ванилия отново смесете 100 г захар с 2 с.л. царевично нишесте. Разтворете с 300 мл прясно мляко и сложете съда на котлона. Разбъркайте с втория жълтък енергично, до сгъстяване. Махнете след това от огъня и разбъркайте с 2 с.л. масло, натрошения бял шоколад и ванилията.

Пригответе шоколадовия крем по същия начин, като накрая разбъркате с какаото и натрошения шоколад, докато се хомогенизира.

Във високи чаши със столче сипвайте първо от крема мока, след това ванилия и накрая шоколад. Гарнирайте със сметана при поднасяне.

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: