Захарно тесто

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
291
390
6
745
Захарно тесто
19/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
"Кулинари, готови ли сте за следващото ниво в сладкарството - висш пилотаж със захарно тесто?"

Необходими Продукти

  • вода - 150 мл
  • масло - 70 г
  • брашно - 150 г
  • пудра захар - 500 г + още при нужна
  • боя - капки безвредна, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата с маслото в съд на котлона. Щом маслото се стопи, махнете от котлона и добавете цялото количество брашното на веднъж. Бъркайте енергично с дървена лъжица, докато се образува отделящо се от стените тесто.

Разстелете тестото на кухненски плот и оставете да се охлади леко, но не напълно. Може да го покриете с фолио, за да не хване кора, докато престоява.

След това започнете да добавяте на порции пудрата захар и месете, докато поеме цялото количество захар и се получи хомогенно тесто. При нужда се добавя повече от посоченото количество.

Готовото захарно тесто може да осветите с няколко капки сладкарска боя или да оставите така. Използвайте го за приготвянето на захарни фигурки, за покриване на сладкиши и торти, като го разточите и т.н.

Ако няма да го ползвате веднага, го увийте в прозрачно фолио. Може да го съхранявате и известно време в хладилника, но не прекалено дълго.

Рейтинг

5 23
4 19
3 10
2 0
1 0
Дай твоята оценка: