Захарно тесто

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър366147695
19/03/2012
"Кулинари, готови ли сте за следващото ниво в сладкарството - висш пилотаж със захарно тесто?"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо106 763
  • Преглеждания за месеца697
  • Преглеждания за седмицата87
  • Коментари7 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • вода - 150 мл
  • масло - 70 г
  • брашно - 150 г
  • пудра захар - 500 г + още при нужна
  • боя - капки безвредна, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата с маслото в съд на котлона. Щом маслото се стопи, махнете от котлона и добавете цялото количество брашното на веднъж. Бъркайте енергично с дървена лъжица, докато се образува отделящо се от стените тесто.

Разстелете тестото на кухненски плот и оставете да се охлади леко, но не напълно. Може да го покриете с фолио, за да не хване кора, докато престоява.

След това започнете да добавяте на порции пудрата захар и месете, докато поеме цялото количество захар и се получи хомогенно тесто. При нужда се добавя повече от посоченото количество.

Готовото захарно тесто може да осветите с няколко капки сладкарска боя или да оставите така. Използвайте го за приготвянето на захарни фигурки, за покриване на сладкиши и торти, като го разточите и т.н.

Ако няма да го ползвате веднага, го увийте в прозрачно фолио. Може да го съхранявате и известно време в хладилника, но не прекалено дълго.

Рейтинг

5 23
4 19
3 10
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Nikoela Atanasova
Nikoela Atanasova
20.04.2019 20:38
Тази рецепта не струва не я повтаряйте. НЕ Я ПРАВЕТЕ. Не ми се получи. Повтарям не е пробвайте. Недейте пробвах 2 пъти не се получава
1
0
Мери
Мери
10.02.2016 18:59
После пече ли се? Аз го опекох и стана твърдо и странно?
2
2
Мая
Мая
18.02.2016 01:56
Не се пече, това е нещо като фондан според мен. Просто се оставя да изсъхне.
3
0
теодора
теодора
19.08.2014 14:22
аз също ще го направя
2
1