Парена туршия с червени чушки

17/03/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Доверете се на майсторите - това е най-добрата рецепта за парени чушки!"
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо85 мин.
  • Порции8-10 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо34 761
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • червени чушки - 5 кг
  • чесън - скилидки
  • за маринатата
  • оцет - 1 литър
  • олио - 500 мл
  • захар - 200 г
  • сол - 200 г
  • черен пипер - зърна
  • дафинов лист - няколко
  • аспирин - 18 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за маринатата и ги сложете да кипнат.

Почистените от дръжките и семки чушки се слагат в голям съд и се заливат с горещата марината.

Аспиринът се счуква отгоре. Похлупете съда и оставете да престои за 12 часа така, като периодично разбърквате.

След това натъпчете чушките в буркани, като добавите и обелени скилидки чесън и доливайте в бурканите от маринатата.

Затворете ги, стерилизирайте бурканите за 10 минути и оставете да се охладят.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 4
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Анонимен
Анонимен
31.08.2018 23:57
Тази рецепта е много хубава правя я и винаги е сполучлива
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв