Начин на приготвяне
Сваряваме в подсолена вода комплекта, отпенваме, ако има нужда, прецеждаме бульона и го запазваме.
В сгорещено олио запържваме наситнения стар лук до омекване и прибавяме нарязаните на дребно гъби, задушаваме.
Нарязваме охладеното месо на дребно и го прибавяме към гъбите и лука, запържваме за кратко, овкусяваме със сол, черен и червен пипер и джоджен.
Добавяме наситнения пресен лук и ориза, разбъркваме и заливаме с бульон (около 800 мл).
Прехвърляме в тава, покриваме с булото и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато оризът почти поеме водата.
Разбиваме яйцата с киселото мляко, брашното и подправките и покриваме ориза плътно, за да се задуши.
Печем до готовност.