Дроб сарма с гъби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
29/01/2017
"Ще ви кажем само на вас, защото сте ни приятели - тайната съставка на дробсърмата е ... гъбите. И да ви е сладко "
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 666
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме в подсолена вода комплекта, отпенваме, ако има нужда, прецеждаме бульона и го запазваме.

В сгорещено олио запържваме наситнения стар лук до омекване и прибавяме нарязаните на дребно гъби, задушаваме.

Нарязваме охладеното месо на дребно и го прибавяме към гъбите и лука, запържваме за кратко, овкусяваме със сол, черен и червен пипер и джоджен.

Добавяме наситнения пресен лук и ориза, разбъркваме и заливаме с бульон (около 800 мл).

Прехвърляме в тава, покриваме с булото и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато оризът почти поеме водата.

Разбиваме яйцата с киселото мляко, брашното и подправките и покриваме ориза плътно, за да се задуши.

Печем до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар