Картофени кюфтенца по индийски

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714063
20/01/2017
"Толкова ароматни и пикантни кюфтенца заслужават поне още една бира, нали?"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 840
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофките на кубчета, залейте ги със солена вода. Похлупете и щом заври водата, варете 10-тина минути - картофите трябва да омекнат, но без да се разваряват.

Почистете лука и го нарежете на едро върху кухненска хартия. Изстискайте сока и сложете лука в купа. Прибавете към него гарам масалата, лютия червен пипер и щипка сол. Добавете и 2 ч.л. лимонов сок към лука.

От кориандъра запазете няколко стръка за украса, а останалия нарежете и също сипете при лука. Отцедете картофите, прибавете ги към горната смес и намачкайте. От сместа оформете 8 кюфтета.

Загрейте олиото в комбинация с маслото в голям тиган и изпържете кюфтенцата. Сервирайте ги украсени със стръкове кориандър.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар