Слепени ореховки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Слепени ореховки
Снимка: Севда Андреева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Вадете любимият мармалад и се пригответе да слепвате, защото тези супер вкусни ореховки се пекат само за 10 минути"

Необходими продукти

  • масло - 125 г
  • пудра захар - 125 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • орехи - 125 г смлени
  • белтъци - 2 бр.
  • мармалад - по избор или сладко
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме всички съставки и омесваме средно твърдо тесто, което разточваме на кора с дебелина 2-3 мм.

С чашка (за текила) се изрязват кръгчета и се подреждат в тава, върху хартия за печене. След като се подредят се намазват с белтъка (с четка) и отгоре се слагат парчета орехи (може нарязани или начупени, може и други ядки).

Печем в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 8-10 минути, не трябва да станат много тъмни.

Вадим ги и още докато са топли ги отлепваме от хартията с помощта на нож.

Мажем ги с мармалад и ги слепваме, оставяме да се охладят и ги овалваме в пудра захар.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристиан Александров
Кристиан Александров
Чудесни!
28.09.2020 12:07