Царевични соленки

Valentina BakalovaValentina Bakalova
Новак
12
Царевични соленки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Соленки с уникален вкус, хапваш и не искаш да спреш"

Необходими продукти

  • царевично брашно - 1 и 1/4 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г
  • кисело мляко - 3/4 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • маково семе
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват бакпулверът, царевичното и бялото брашно и се пресяват, после се добавят подправките и се разбърква.

След това в средата изливате киселото мляко и олиото, отново се разбърква и докато се бърка, се добавя яйцето.

След това се добавя кашкавалът и сиреното (аз лично ги предпочитам настъргани, но може и на кубчета или бучки, на който както му харесва).

Сместа за соленките със сирене, която се получава, е подобна като консистенция като тази за кекс.

В голяма плоска тава се слага хартия за печене и с помощта на лъжица се нареждат соленките с подправки.

Пекат се за око 20-30 мин в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Вкусни царевични соленки!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: