Жасминов ориз с бъркани яйца

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
578
959
475
13/01/2017
"Лесно за приготвяне и много вкусно ориенталско ястие, което ще ви зареди с настроение и енергия "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 272
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • жасминов ориз - 2 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и в тенджерка го запържваме с олиото за 5-6 минути.

Доливаме топла вода, докато покрие ориза на 2 пръста отгоре. Посоляваме и варим покрит на ниска степен за 10 минути.

Изключваме котлона и оставяме водата да се поеме от ориза.

Отделно запържваме яйцата в маслото и енергично ги разбъркваме.

Сервираме ориза, посипан с яйцата.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар