Великденски курабии с мас

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
245
50
801
07/03/2012
"Невероятни курабийки, които са вкусни по всяко време на годинана, просто на Великден са още по-вкусни "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3 тави
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 972
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и към тях добавете разтворените 2 вида сода в киселото мляко. Сипете захарта, маста, ванилиите и лимоновата кора. Разбийте добре, добавете ядките или стафидите и започнете да добавяте брашното. Замесете меко и гладко тесто. Ако направите тестото твърдо, курабиите също ще са твърди.

Разточете тестото на кора около 5-6 мм и изрежете желаните форми курабии. Отгоре ги намажете с разбит жълтък и поръсете с малко захар. Сложете да се изпекат до розово в загрята фурна на 180 градуса.

Рейтинг

5 4
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар