Великденски курабии с мас

07/03/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126146
"Невероятни курабийки, които са вкусни по всяко време на годинана, просто на Великден са още по-вкусни "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции3 тави
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 568
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и към тях добавете разтворените 2 вида сода в киселото мляко. Сипете захарта, маста, ванилиите и лимоновата кора. Разбийте добре, добавете ядките или стафидите и започнете да добавяте брашното. Замесете меко и гладко тесто. Ако направите тестото твърдо, курабиите също ще са твърди.

Разточете тестото на кора около 5-6 мм и изрежете желаните форми курабии. Отгоре ги намажете с разбит жълтък и поръсете с малко захар. Сложете да се изпекат до розово в загрята фурна на 180 градуса. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар